2010. január 22., péntek

Michael Ballack és Simone Lamb esküvője



Michael Ballack német válogatott labdarúgó, az Európa-bajnoki ezüstérmes nemzeti tizenegy csapatkapitánya és menyasszonya, Simone Lamb polgári szertartáson 2008. július 14-én mondta ki a boldogító igent a Kempfenhausen-kastély fagerendás, ódon kandallós hangulatos Lovagtermében.






A polgári esküvőt követően legközelebbi barátaik részvételével német szokás szerinti közös leány- és legénybúcsút, úgynevezett "Polterabend"-et tartottak, majd az égiek áldását másnap, az 1888-ban alapított starnbergi Bajor Yacht Club exkluzív helyszínén megrendezett egyházi esküvőjén kérte házasságára az ifjú pár.
Az esküvőre érkező vendégsereget 13 órától pezsgős fogadással köszöntötték. Michael Ballack 14 órakor érkezett meg egy fehér limuzinnal.




Az álomesküvőhöz a jachtklubban minden kellék rendelkezésre állt: Napsütés, a tópart közelében felálított, fehér liliomokkal és orchideákkal díszített elegáns sátor a ceremóniához, ragyogó napsütés, és az ifjú pár örömében osztozó 400 vendég, közöttük a német focivilág nagy nevei, mint Franz Beckenbauer, Rudi Völler, Uli Hoeneß, Christoph Daum, Reiner Calmund und Gerhard Mayer-Vorfelder.





Míg a polgári esküvőn a menyasszony egy egyszerű, rövid fehér ruhát négy lépcsőben feltűzőtt, a hetvenes éveket idéző különleges kontyot viselt, addig az egyházi ceremóniára uszályos ruhát és félig kibontott frizurát választott.
A hófehér menyasszonyi ruhát pazar hímzés és rengeteg Svarowski-kristály díszítette, a dekoltázsnál és az uszály szegélyénél pedig fehér hattyútollak gondoskodtak a ruha különlegességéről. A mellrészhez pihés apróbb tollak kerültek, míg a menyasszony jobb vállára egy látványos, hosszabb tollakból álló bokréta borult. A szürkés öltönyt viselő vőlegény nyakkendője és a koszorúslányok ruhája égkékben pompázott, ami remekül illett a tóparti hangulathoz. Hímzésből és Svarowski-kristályokból bőven jutott a koszorúslányok ruhájára is.


Az ifjú pár





Az esküvői vendégfogadás különleges vendége Elton John volt, aki egy órán keresztól játszott az egybegyűlteknek.




Ballack és kedvese kapcsolata egyébként nem újkeletű, hiszen a jelenleg Wimbledonban élő párnak már három közös gyermeke van: Louis (2001), Emilio (2002) és Jordi (2005). A helyszínválasztás pedig azért esett éppen a Starnbergi-tó partjára, mivel mielőtt Ballack 2006-ban az angol FC Chelsea csaptához igazolt volna, az FC Bayern München színeiben tölött évek alatt a család itt lakott Starnbergben.





Ballack annak idején 20 évesen hagyta el szülővárosát, Chemnitz-t és telepedett le Kaiserslautenben. 10 évvel ezelőtt itt ismerkedett meg Simone Lambével, aki a piactér melletti egyik kévázóban pincérnősködött. Edzője, Otto Rehhagel egyik nap Ballacknek a kérdést, hogy van-e barátnője, mert szerinte Simone tökéletes lenne neki. Amit nem tudott, az volt, hogy ők ketten már maguktól is egymásra találtak!



Forrás: http://scarlet-way.blogspot.com/










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te is szólj hozzá!